Такова съзвездие изгря с Френския диспечер - дългоочакваният нов филм на Уес

...
Такова съзвездие изгря с Френския диспечер - дългоочакваният нов филм на Уес
Коментари Харесай

Откраднати бижута, звезди и качествено кино

Такова съзвездие изгря с  " Френския диспечер " - дълго чаканият нов филм на Уес Андерсън, чиято премиера бе отсрочена с повече от година, единствено и единствено прожекцията да е в Кан и на никое място другаде - че възприятието беше съвсем като в предпандемичните времена, написа " Варайъти ". Улиците край Фестивалния замък бяха затворени, почитатели крещяха възторжено, а Тимъти Шаламе подскачаше радостно в сребърния си костюм, до момента в който дава подписи и си прави селфита с фенове. Два часа по-късно краят на прожекцията бе посрещнат с деветминутни овации и реверанс на режисьора и зведите Бил Мъри, Тилда Суинтън, Оуен Уилсън, Ейдриън Броуди, Бенисио дел Торо... 

Единствена от актьорския състав Леа Сейду пропусна огромния празник: тя е карантинирана в Париж, където е посочила позитивен тест за Covid-19 (актрисата е имунизирана и без признаци, само че разпоредбите са си правила). " Френския диспечер " получи радушни оценки и от рецензията, която го назова " най-андерсънският " от всички досегашни филми на режисьора, прочут с " Царството на пълнолунието ", " Гранд хотел Будапеща " и " Кланът Тененбаум ". Дали филмът, който е в конкурсната стратегия, ще се намеси в разпределението на премиите, ще разберем в края на седмицата.

Междувременно измежду любимците в случай че не за " Златна палма ", то най-малко за женска роля се подреди норвежкият филм " Най-лошият човек на света " на режисьора Йоаким Трир (не е родственик на Ларс декор Трир).  " Роди се звезда ", съобщи Питър Брадшоу от " Гардиън " за актрисата Ренате Райнсве. Тя  " излетява като ракета и заслужава статут на звезда, с цел да съперничи на Лили Джеймс или Алисия Викандер ", добави той. 

В първата си основна роля на огромния екран Райнсве играе млада жена, която търси пътя си в живота, преминавайки през несполучливи връзки със инцидентни мъже. Сред хвалебствените мнения всички се чудят защо светът в никакъв случай до момента не е чувал за 33-годишната Рейнсве. Трир сподели пред Франс прес, че " има ужасно доста от нея в персонажа ". " Написах го особено за нея “, добави той.

По-слаб възторг провокират новите филми на познати имена. Холивудската звезда Шон Пен се престраши да пристигна още веднъж като режисьор с " Денят на флага ", откакто преди 5 години бе освиркан в Кан поради " Последното лице ". Новият му филм бе признат по-спокойно, само че в никой случай възторжено - с прилагателни като " прост " и " конфекция ". Едва ли ще се намесят в борбата за " Златна палма " и " Три етажа " на италианския режисьор Нани Морети или занаятчийският " Всичко мина добре " на Франсоа Озон.

Пол Верховен с " Бенедета " още веднъж предизвика, само че и впечатли с трилъра на монахиня лесбийка, основан по същински случай в Италия от XVII век. Досега нидерландският режисьор не е награждаван в Кан, въпреки да е хвърлял " бомба " тук и с " Първичен инстинкт " през 1992 г. и с " Тя " през 2016 г. 

И въпреки че уредниците на най-големия кино празник в света се похвалиха, че макар скупчванията на хиляди хора в залите няма растеж на инфектираните - с помощта на строгите им санитарни марки, 74-ият Кан не мина и без случай. Британската актриса Джоди Търнър-Смит, по-известна в последно време като " черната Ан Болейн ", е на Ривиерата поради присъединяване си във кино лентата " След Янг ". Тя обаче прекарала последните си часове в Кан в полицейския сектор, с цел да даде показания за изчезнали от хотелската й стая бижута на стойност десетки хиляди евро. Самата тя обяви за кражбата в Туитър, а от полицейското ръководство в Кан не са дали отговор на запитването на " Варайъти ". Случаят бе обявен по-рано от локалните вестници, без да се обявява името на жертвата.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР